Kunstenaars

Gastexposanten

Anne Mensinga


Anne Mensinga is in juni 2021 afgestudeerd aan de Klassieke Academie te Groningen. Voor haar eindexamenwerk vond zij inspiratie op straat. Al kijkend omhoog terwijl zij door de straten liep, zag zij ramen en gordijnen. Zij fantaseerde over deze ramen. Hoe ver kan je naar binnen kijken en wat zie je dan? Vragen die de toeschouwer ook krijgt bij het kijken naar haar werk.

Dorry van de Winkel


Dorry van de Winkel is een aquarellist en een gevestigde naam in het hedendaags realisme.
Haar werk werd een gloedvol betoog voor de aquarel genoemd. Bekendheid verwierf zij met haar naar de waarneming geschilderde bloemstillevens, bloemwazige composities met een diepere bezieling. Als lid van de Noordelijke Aquarellisten zag ze in het werk van medeleden de weidsheid van de lage horizon weerspiegeld in het water. Ze waagde zich er niet aan. Pas nadat zij als mantelzorger vele jaren in Heerlen was, haar geboortegrond, durfde zij een poging te wagen. Nu schildert ze ook landschappen en toont zij in deze expositie de geborgenheid van het heuvelland en zuiderlucht. Haar werk heeft een gevoeligheid die menigeen probeert te evenaren.

Vaste exposanten

Magna Postma


Het werk van Magna Postma kenmerkt zich door licht en rust. Zij schildert doeken, draperieën die ogenschijnlijk achteloos neergelegd of opgevouwen zijn. Daarmee treft ze niet alleen de doeken zelf, maar vangt ze de tijd die voorbij lijkt te gaan. De term stilleven krijgt bij haar schilderijen een eigen lading. 

Peter Durieux


Tot voor de Corona crisis werkte Peter Durieux graag in Frankrijk. Ter plaatse tekent hij het Franse landschap met potlood. In zijn atelier in Usquert maakt hij van deze tekeningen schilderijen in acrylverf. Door de huidige reisbeperkingen werkt Peter in Groningen en maakt hij prachtige Groningse landschappen.

Esther Leuvenink


Esther Leuvenink is een eitempera schilder pur sang. Zij zegt over haar werk het volgende: ‘In mijn werk wil ik de dingen weergeven zoals ze zijn. Zonder versierselen. Het portret of het voorwerp zelf vertelt het verhaal aan de kijker. Door met veel lagen over elkaar te werken en intensief gebruik te maken van detail nodig ik je uit om even stil te staan en op onderzoek te gaan naar de persoon, de situatie of het voorwerp. Het is niet een snelle indruk die ik achter wil laten maar een intensieve kennismaking met een levensverhaal. Echter, het beeld zal zich niet aan je opdringen. Ingetogenheid en rust zijn kenmerken van mijn werk. Het is aan de kijker in te gaan op de stille uitnodiging’

Joost Doornik


Doornik is een schilder die graag buiten is. Ongeacht het weer trekt hij erop uit om de natuur op te snuiven en de wereld van het moment vast te leggen op zijn doeken. Met een vlotte toets vangt hij licht en kleur in zijn werk. Daarnaast kan je Doornik ook vinden in kroegen, eetcafés en andere Groningse tenten. Plekken waar het licht speelt met het interieur en de mensen die zich daar bevinden.

Marein Konijn


Marein Konijn maakt graag model schilderijen en landschappen. Zij zegt het volgende over zichzelf: ‘Schilderen is voor mij een zoektocht naar de wereld in mijzelf. Visuele prikkels zijn overal, die absorbeer ik. En in mijn brein worden die beelden werelden op zich. Juist die verwrongen werkelijkheid, die schilder ik, vervlochten met de emoties van dat moment.’

Annemarie de Groot


Annemarie studeerde af aan Academie Minerva te Groningen in 1978 en volgde een opleiding aan de Oskar Kokoschka Academie in Salzburg. Haar atelier en woonhuis bevinden zich al 35 jaar op dezelfde plek aan de Ossenmarkt in Groningen, Haar interieur en verzameling maskers en rariteiten van over heel de wereld gebruikt zij ook als inspiratiebron voor haar schilderijen. Zij werkt al meer dan 40 jaar als beeldend kunstenaar en haar werk is te zien in vele collecties in binnen- en buitenland. Haar werk kenmerkt zich door een losse, kleurrijke toets,