Home

Welkom bij de Stadsgalerie


De Stadsgalerie is een galerie voor hedendaags figuratieve kunst. Het is opgericht door kunstenaars voor kunstliefhebbers. U vindt de galerie In het centrum van Groningen, aan de Oude Boteringestraat 7. Bent u nieuwsgierig, kom langs!

Openingstijden:

donderdag t/m zondag 13:00 tot 17:00

op afspraak

Adres:

Oude Boteringestraat 7

9712 GB Groningen

telefoon: 0625365576

email: info@destadsgalerie.com

Opening zondag 10 april

expositie ‘Buiten, daar gebeurt het’

14:00


‘Buiten, daar gebeurt het’. Voor kunstenaars Joost Doornik en Hans Versfelt is dit meer dan waar, het is een leidraad voor hun werk.

Het ├ęchte atelier van Hans Versfelt is buiten. Hij trekt er op uit met zijn veldezel, of, als het regent, met zijn auto om het landschap te schilderen. De voortdurende verandering van licht en bewegende mensen en dieren maken dat hij snel moet werken. Mooi weer is voor Versfelt niet noodzakelijk. Regen en wind, sneeuw en ochtendmist dagen hem uit om abstracties in het landschap te zien en weer te geven in zijn schilderijen. Daarbij krijgt zijn werk soms een impressionistische toets.

Het Groningse land, de stad, het leven en de mensen zijn onderwerpen die veel terug komen in het werk van Joost Doornik. Hij observeert en is mateloos gefascineerd door de interactie die ontstaat tussen licht, mens en diens omgeving. Landschappen en mensen, gebouwen van binnen en van buiten, Doornik zet ze op het doek met vlotte streken en veel gevoel voor kleur, sfeer en perspectief.

Opening: zondag 10 april

Welkomswoord: 14:00 Joost Doornik

Exposanten: Hans Versfelt en Joost Doornik

Ubb Hill festival 29 mei


Onder de rook van Nijmegen, in het prachtige Ubbergen-Beek wordt dit jaar voor het eerste het festival Ubb Hill georganiseerd. Een festival waar in monumentale panden muziek en kunst samenkomen. Op minstens 10 locaties zijn diverse concerten te horen en kunstobjecten te bekijken. De Stadsgalerie is curator van het Bartholomeuskerkje in Ubbergen en toont schilderijen van Magna Postma, Marein Konijn, Esther Leuvenink, Annemarie de Groot en Joost Doornik.

Wil je meer weten? Klik hier om verder te lezen op de website van Ubb Hill, het programma te bekijken en alvast een beetje sfeer te proeven. Om tickets te bestellen kan je ook gebruik maken van deze link.

Onze Collectie

Exposanten ‘Buiten, daar gebeurt het”

Exposanten ‘Goed uit hout gesneden’

Vaste exposanten

Nieuwsgierig?

Heeft u interesse in een kunstwerk? Neem dan contact met ons op. Wij maken graag een afspraak om u het werk te tonen, eventueel ook buiten de reguliere openingstijden. Wilt u meer weten over de galerie en de komende exposities? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Oprichters

Magna Postma

Joost Doornik

Annemarie de Groot

Peter Durieux

Marein Konijn

Esther Leuvenink